Skip to content

Onze nieuwe website

2010 januari 7
by Kaan
Screenshot van de nieuwe website van RAU.

Screenshot van de nieuwe website van RAU.

Sinds een paar dagen is onze nieuwe website online. Daarmee worden onze blog (die op is gegaan in de nieuwe site) en de oude website overbodig. Graag willen wij u, onze lezers, vragen om geen reacties meer op deze blog meer te plaatsen. Dit kunt u voortaan op onze nieuwe website doen. Alle posts van deze blog zijn verhuisd. Daarnaast vindt u op de website informatie over ons bureau en onze projecten. Nog niet alle hoofdstukken op de nieuwe website zijn compleet. Stukje bij beetje zullen wij de site in de komende weken met nog meer inhoud vullen. Niettemin is de website nu al stukken verbeterd ten opzichte van de oude website.

Om ons Engelstalig publiek te bedienen hebben wij sinds deze week ook een microblog bij Tumblr. De posts daar zijn bewust wat korter en informeler gehouden. Op termijn willen wij echter ook een Engelstalige versie van onze website aanbieden. Tenslotte kunt u de voortgang van onze projecten in aanbouw vanaf nu ook op Flickr volgen.

Graag horen wij wat u van onze nieuwe website denkt. Stuur ons een email of laat een commentaar achter op de nieuwe website.

Bubbles voor Keizerslanden

2009 december 22
Close-up van de kunstofbollen in de Bubbledeck vloer van Wijkvoorzieningencentrum Keizerslanden

Close-up van de kunstof bollen in de bubbledeck vloer van Wijkvoorzieningencentrum Keizerslanden

In de wijk Keizerslanden in Deventer verrijst sinds september een wijkvoorzieningencentrum (WVC) aan het Wezenland, naast de toekomstige doorgaande weg naar Steenbrugge. Dit multifunctionele gebouw is een belangrijk onderdeel van de stedelijke vernieuwing die de wijk momenteel ondergaat. Daarnaast zal het gebouw ook een brugfunctie voor de sociale integratie van Keizerslanden met de nieuwbouwwijk Steenbrugge vervullen.

read more…

Architecten van het Jaar, gefeliciteerd!

2009 december 21
tags:
by Kaan
Impressie van de Architect van het Jaar prijsuitreiking in het auditorium van het NAi (foto © architectenwerk.nl)

Impressie van de Architect van het Jaar prijsuitreiking in het auditorium van het NAi (foto © architectenwerk.nl)

Graag willen wij de winnaars van de Architect van het Jaar prijs 2009 feliciteren. Dit zijn de winnaars: read more…

Stem op de Architect van het Jaar 2009 publieksprijs

2009 december 14
tags:
by Kaan

architectvhjaar20091

Sinds vanmiddag kan op de site van architectenweb.nl op de Architect van het Jaar 2009 publieksprijs gestemd worden. Dit zijn de genomineerde bureau’s:

Categorie Large
1. Faro Architecten
2. KCAP Architects & Planners
3. RAU
4. SeARCH

Categorie Medium
5. BIQ Stadsontwerp
6. Atelier Kempe Thill
7. Moriko Kira architect
8. Onix Architecten
9. Architectenbureau Paul de Ruiter

Categorie Small
10. Kingma Roorda Architecten

Bekijk de inzendingen van alle genomineerden op de site van ArchitectenWerk.

Hoogste punt Stedelijk Gymnasium Utrecht

2009 december 14
by Kaan

155_n14_webview

De bouw van het Stedelijk Gymnasium in Utrecht heeft vandaag zijn hoogste punt bereikt.

Oorspronkelijk was dit gebouw voor het Centraal College ontworpen. Dankzij zijn volledig flexibele structuur op basis van geactiveerde kolommen kon de indeling van het gebouw zelfs na bouwstart zonder problemen aan de behoeftes van de nieuwe gebruiker aangepast worden. De indeling kan ook in de toekomst zonder veel moeite gewijzigd worden.

De oplevering van het Stedelijk Gymnasium staat gepland voor zomer 2010.

Vierde dimensie voor Zeist

2009 december 10
277_n15_webview

Door zijn neutrale witte kleur vormt het nieuwe gemeentehuis een subtiel décor voor het monumentale raadhuis.

Het consortium KondorWessels Vastgoed, Maapron en RAU heeft de aanbesteding voor de ontwikkeling van het 4e kwadrant in het centrum van Zeist gewonnen. Dit heeft de Gemeente Zeist bekend gemaakt. Op maandag 14 december 2009 zal er van 10.30 tot 11.30 uur in het raadhuis van Zeist een perspresentatie van het ontwerp plaats vinden.

Op de website van de gemeente oordeelt burgemeester Koos Janssen alvast:

Een plan van hoge kwaliteit. De woningbouw is eigentijds en biedt lucht en ruimte. Het nieuwe deel van het gemeentehuis is ook echt van deze tijd, en is daarmee een goede aanvulling op de delen uit 1908 en 1985. Bovendien kiezen we voor een duurzaam ontwerp. De architect waarmee we gaan werken heeft op dat gebied zijn sporen verdiend, bijvoorbeeld bij het gebouw van het Wereld Natuurfonds.

read more…

Hout als duurzame bouwstof

2009 december 7
Het bezoekerscentrum van het Wereldnatuurhuis van de Apenheul in aanbouw. Oplevering voorjaar 2010.

Het bezoekerscentrum 'Wereldnatuurhuis' van de Apenheul in aanbouw. Oplevering voorjaar 2010.

Hout is een van de oudste bouwstoffen en wordt al duizenden jaren gebruikt. Met de komst van beton is hout als bouwstof steeds minder voor de hand liggend geworden. Met de toenemende populariteit van duurzame gebouwen en de Cradle to Cradle gedachte gaan architecten steeds meer op zoek naar herbruikbare of biologisch afbreekbare bouwstoffen. Hout is gezond, milieuvriendelijk en een hernieuwbaar materiaal. Het wordt weer ontdekt als attractieve en veelzijdige bouwstof.

read more…

2e Europese Aanbestedingendag

2009 december 7
by Kaan

Donderdag 3 december vond in Amersfoort de 2e Europese Aanbestedingendag plaats. RAU was hier ook aanwezig. Voor een publiek van meer dan driehonderd mensen (architecten, bouwadviseurs, opdrachtgevers, juristen etc.) presenteerden Architectuur Lokaal en atelier Rijksbouwmeester het rapport van het Steunpunt Architectuuropdrachten en Ontwerpwedstrijden.

aanbestedingendag read more…

Thomas Rau biedt Marlies Rohmer en LIAG excuses aan

2009 november 26
'De Matrix' van Marlies Rohmer. Winnaar Scholenbouwprijs 2008, categorie primair onderwijs. (foto © Kees Rutten)

'De Matrix' van Marlies Rohmer. Winnaar Scholenbouwprijs 2008, categorie primair onderwijs, bouwkosten €1035/m2 (foto © Kees Rutten).

Het Stimuleringsfonds voor Architectuur heeft op 12 november ‘Geen Meter Teveel – Agenda Scholenbouw’ gepresenteerd. In deze publicatie komen o.a. de architecten van voor de Scholenbouwprijs 2008 genomineerde scholen aan het woord.

In mijn interview ‘School is de biografische keuken van de maatschappij’ vergelijk ik de budgetten voor de genomineerde scholen en kom tot de conclusie dat bijna alle genomineerde scholen niet aan de in de VNG-norm geëiste budgetten voldoen. Ten grondslag van mijn vergelijking liggen de kosten/m2 berekend op basis van de kosten en bvo’s zoals gepubliceerd in de officiële publicatie van de Scholenbouwprijs 2008. read more…

Bouw CCL vordert gestaag

2009 november 12
ccl-141009-rogier-van-steennis-002921

foto's: Rogier van Steennis

ccl-141009-bouw_rogier-van-steennis-00071De bouw van het Community College Leiden (ROC) is in volle gang. Ruim 10.000 leerlingen en 800 medewerkers zullen vanaf eind 2011 in dit gebouw leren en werken. read more…