De kolom van het jaar

De kolom van het jaar

De kolom van het jaar en dappere leerlingen op het dak van hun toekomstige school.

Heel bescheiden geven wij ons zelf op voor de prijs voor de ‘kolom van het jaar’ (zie foto boven). Deze schijnbaar dubieuze kolom is nodig om het verdraaien van de volumes op te vangen. Achter deze icoon van stabiliteit zit nog een hele reeks van (steeds minder) schuine kolommen. De kolommen op de verdiepingen daaronder en daarboven zijn wel geruststellend recht.

Het eenzame, witte ballonnetje op de foto is trouwens onderdeel van de feestelijke aankleding van het gebouw ter viering van het bereiken van de hoogste punt van de bouw van ROC Aventus in Zutphen. Een aantal leerlingen gingen de uitdaging aan en zijn naar de duizeling wekkende hoogte van 16 meter geklommen.

Tijdens de viering van het bereiken van de hoogste punt

Tijdens de viering van het bereiken van de hoogste punt

Dit project komt tot stand dankzij een samenwerking van o.a. opdrachtgever en toekomstige gebruiker ROC Aventus, projectontwikkelaar NS Poort, aannemingsbedrijf Paul Hardonk Bouw en installateur/onderaannemer WSI installatietechniek.

1 reactie op “ De kolom van het jaar ”

  1. Gefeliciteerd. Jullie verdienen absoluut de prijs ‘kolom van het jaar’. Wie is de constructeur? Die wil vast wel uitleggen wat nu wat steunt. Lijkt me een aardig verhaal.

Reageer op dit bericht