Oplevering Opella Cornélie

Cornélie is een woon-zorg complex gelegen in het Baron van Wassenaerpark aan de noordelijke rand van Bennekom. In totaal telt het gebouw 101 woningen, waarvan 36 studio’s waar klienten uit de gerontopsychiatrische zorg van Opella autonoom kunnen wonen.  Naast Cornélie realiseert RAU hier voor zorginstelling Opella nog twee andere gebouwen, elk met een specifieke woon-zorg functie.

Cornélie bestaat uit een groep van vijf volumes, elk vier verdiepingen tellend. Vier van deze volumes vormen samen een rechthoek, het vijfde volume is in het midden geplaatst en vormt de verbindende schakel. Tussen de volumes wordt het park naar binnen getrokken. Eeen deel van deze ruimtes is semi-openbaar: hoewel toegang niet belemmerd wordt, betreft het geen doorgaande route. Hierdoor wordt de privacy van de bewoners gewaarborgd.

Het gebouw grenst aan een bestaande wijk en is het meest stedelijke van de Opella-gebouwen; het gebruik van steen domineert op de gevels. Op meerdere plaatsen is de gevel voorzien van houten uitsparingen. Deze ‘houten happen’ brengen de grootte van het complex terug naar een menselijke schaal die past bij een intiem woonmilieu.

Het gebouw is recent opgeleverd. Terwijl het groen op het terrein nog moet groeien ontvangen de eerste bewoners op dit moment de sleutels.

Reageer op dit bericht