Bouwen aan het immateriële heden: Tijd voor de toekomst

De afgelopen decennia waren gouden tijden voor vastgoedfondsen, projectontwikkelaars, architecten, aannemers en andere partijen. De vraag uit de markt leek zo groot dat er risicoloos ontwikkeld en gebouwd kon worden. Totdat in 2008 de financieringsstructuren onderuit gingen en bleek dat de verkeerde vraag was beantwoord. Bezit bleek schuld. Schuld bleek recessie. Recessie vraagt om transformatie.

Het was de hoogste tijd. Want het is tijd voor vernieuwing. Tijd voor iets dat vaak uit het oog is verloren in de jaren van overvloed: balans, bedachtzaamheid en verantwoordelijkheid.

RAU staat als architectenbureau bekend als vooruitstrevend op velerlei gebieden. Of het nu gaat om architectuur, klimaat, energie, grondstoffengebruik of consumptie: voor RAU is het tijdperk van duurzaamheid al lang voorbij, het gaat uiteindelijk om de houding ten opzichte van alles wat leven mogelijk maakt, borgt en creëert.

Het is tijd om keuzes te maken. Om anders en bewuster te produceren, om anders en bewuster te consumeren en anders en bewuster te ontwerpen. Het immateriële op te waarderen en het materiële op de juiste waarde te schatten.

RAU laat zich leiden door het eigen perspectief op de toekomst en geeft die toekomst actief vorm vanuit een positieve houding ten opzichte van mens, maatschappij en planeet: oneplanetarchitecture

Daarom wil RAU dit momentum benutten om opnieuw een stap te nemen in de bijdrage die we kunnen leveren aan de samenleving en onze omgeving. Dit betekent een andere positie in een andere markt en de daarbijbehorende nieuwe structuur. Deze transformatie betekent voor RAU het aanbieden van nieuwe diensten, andere vaardigheden en nog hogere ambities in een nog slagvaardigere organisatie.

Veranderingen leiden ook tot het afscheid van een aantal van onze zeer gewaardeerde medewerkers. Dit is een onvermijdelijk gevolg van de huidige marktsituatie en de transitie waar RAU zich op dit moment in bevindt. Het is een noodzakelijke stap om RAU voor te bereiden op de toekomst en om ruimte te creëren voor nieuwe structuren en nieuwe vaardigheden.

1 reactie op “ Bouwen aan het immateriële heden: Tijd voor de toekomst ”

  1. Joseph Beuys zegt:

    Der Mensch muss wieder nach unten mit den Tieren, den Pflanzen, der Natur und nach oben mit den Engeln und Geistern in Beziehung treten.

Reageer op dit bericht