Bruto oppervlakte: 11.400m2
Locatie: Weert
Periode: 2007-2011
Opdrachtgever: Bisschoppelijk College

Bisschoppelijk College

‘Het College’ in Weert biedt ruimte aan 1400 leerlingen en verschillende onderwijsvormen: VMBO, HAVO en VWO . Daarnaast zijn er ook twee sportfaciliteiten in het gebouw ondergebracht: een multifunctionele sportzaal en de gemeentelijke sporthal die voldoet aan het NOC*NSF standaard. De school ligt op een groene locatie net buiten het centrum van Weert. Het gebouw opent zich met verdiepingshoge ramen naar het omringende groen en biedt leerlingen en docenten een stimulerende leeromgeving met veel daglicht.

Door de transparante gevel zijn alle lesactiviteiten ook van buiten goed zichtbaar. De transparantie van de gevel wordt afgewisseld met gekleurde gevelpanelen. De lineaire, meanderende vorm van het schoolgebouw zorgt ervoor dat de verschillende functies elk over een eigen vleugel beschikken, terwijl de centraal gelegen leerdomeinen nooit ver weg zijn. De gemeenschappelijke aula verbindt de twee vleugels van het gebouw met elkaar.

College185_N127_extralarge 185_N131_extralargeCollege
Rau-W-8166-NvO Rau-W-8195-NvO Rau-W-8277-NvO