Locatie: Lyon

Megafluence Lyon

Het consortium van RAU als hoofdarchitect, co-architect Soho Aurea en de adviseurs van de Quadri Plus groupe heeft de prijsvraag voor het Megafluence gebouw (ilot M3/D4) in Lyon gewonnen. Het gebouw maakt deel uit van Lyon Confluence – een stedelijke herontwikkeling van een voormalig industrieel gebied tot een duurzame wijk voor wonen, werken en cultuur. Met een knipoog naar het verleden van de wijk integreert RAU het bestaande Le Charlemagne gebouw in de nieuwbouw.

Megafluence heeft twee gezichten. Geïnspireerd door het bestaande pand heeft de nieuwbouw een zakelijke buitengevel, gekenmerkt door regelmatige, verticale lijnen, terughoudende kleuren en harde materialen. Het groene en openbaar toegankelijke binnenplein van Megafluence sluit aan bij de traditionele binnenplaatsen in de stad. De gevels rondom het binnenplein hebben een organisch karakter met glooiende, horizontale lijnen en een zacht en warm materiaalgebruik. Een kleurverloop van verschillend getinte gevelpanelen legt een verband met het samensmelten van de rivieren Rhône en Saône aan de kop van het Confluence schiereiland.

314_N1 copy 314_N2 copy 314_N3 copy 314_N4 copy G:PROJECTENLyon vervolgNieuw 020710DWGgevels 05072010.dwg M G:PROJECTENLyon vervolgNieuw 020710DWGgevels 05072010.dwg M 314_N9 copy

C:Documents and SettingssanderBureaubladBackup Lyon vervolg 314_N14 copy