Bruto oppervlakte: 6.800 m2
Locatie: Wijk bij Duurstede
Periode: 2009-2011
Opdrachtgever: CVO Groep

Revius Lyceum

De vormgeving van het gebouw komt voort uit het onderwijsconcept “de Leerhuizen als fundament”: herkenbaar, kleinschalig, onderdelen van het geheel. Elk leerhuis heeft zijn eigen kleur, zowel van buiten als in het interieur. De leerhuizen zijn primair ontworpen voor het huidige onderwijsconcept terwijl de bouwkundige maatvoering, het gevelontwerp en de installaties het mogelijk maken om een “klassikaal” onderwijsconcept in te voeren mocht dat in de toekomst wenselijk zijn.

De techniek in het gebouw is heel sober gehouden zonder concessies te doen aan de ambities voor bijvoorbeeld “Frisse Scholen”. Door slimme schakelingen van de capaciteit kunnen voor een laag budget hogere waarden voor luchtkwaliteit gehaald worden. Door slim ontwerpen en vroegtijdige en constructieve samenwerking tussen alle partijen is zelfs de hoge ventilatie-klasse ‘Frisse School B’ bereikt binnen het toch beperkte budget.

243_N26 243_N31_extralarge 243_N33_extralarge 243_N37_extralarge 243_N40_extralarge 243_N41_extralarge 243_N43_extralarge