Bruto oppervlakte: 6000 m2
Locatie: Duin, Almere
Periode: 2014
Opdrachtgever: Carnival Corp. & plc/ Boele van Eesteren
I.s.m.: V8 architecten

CSmart

Carnival zet met de ontwikkeling van de nieuwe maritieme campus in Duin, Almere een nieuwe standaard in de cruise-industrie. Varen met een maritiem schip brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, vooral wanneer een schip wordt bewoond door duizenden mensen die genieten van hun vakantie. Het nieuwe CSmart centrum is ontworpen om de best mogelijke omgeving te bieden voor medewerkers en officieren die worden opgeleid. Het zal hen in staat stellen om op hun best te presteren, tijdens de training, maar vooral in hun dagelijkse routine op zee.
De piazza is het hart van het gebouw, zowel fysiek als logistiek. Zowel de hoofdingang van de campus en de ingang van de parkeergarage komen uit bij de receptie, waar het personeel, de deelnemers en bezoekers worden verwelkomd en naar de wachtruimte worden verwezen. Hier genieten ze van het uitzicht over de duinen en het water, voordat ze worden begeleid naar hun bestemming in het gebouw.

Van en naar de kantoren loopt een spiraalvormige trap die begint bij de receptie. De ‘full bridge’ simulatoren zijn geclusterd en gestapeld in twee paren, waardoor de logistieke routes efficiënt verlopen. De horizontale en verticale routing in en tussen de simulatoren is gelegen in de ‘backbone’, autonoom van de andere logistiek in het gebouw. Elke simulator heeft bovendien een eigen verticale verbinding. De ‘full-bridge’ simulatoren zijn aangesloten op de tegenoverliggende collegezalen, ‘part task” simulatoren en assessment center via bruggen in de piazza en via hellingbanen die de gebogen wanden van de simulatoren volgen als alternatief. Op de tweede (bovenste) verdieping biedt de gebogen, volledig glazen gevel in de bestuurskamers een prachtig uitzicht over het IJmeer. De overige kantoren van medewerkers zijn gericht op het zuiden, alle vergaderzalen hebben uitzicht op de piazza.

 

lounge FINAL copyfront FINAL copy

piazza FINAL copy