Periode: 2016-heden
Opdrachtgever: Coen Hagedoorn Bouwgroep

Prototype x-spanner

De veranderende woningvraag heeft geleid tot een onderzoek naar kleinere appartementen. In samenwerking met Coen Hagedoorn Bouw is een prototype bouwblok ontwikkeld, die zeer voordelig aangeboden zal worden aan corporaties, beleggers en ontwikkelaars. Er wordt uitgegaan van een basis variant die met verschillende opties is uit te breiden. Dit prototype is gebaseerd op vaste componenten en een basis draagstructuur die flexibel uitwisselbaar is. Hierdoor is het mogelijk om 8 kleine appartementen op een laag te maken, maar ook 6 en 4 indien gewenst. Het is ook mogelijk om verschillende indelingen te stapelen.

Hiertoe is rondom het trappenhuizen tegen de woningen aan een strook gecreëerd waar de leidingschachten en meterkasten gegroepeerd zijn. Alle installaties en natte ruimtes liggen in de woning tegen deze zone en hebben hierdoor een vrij ondeelbaar vloeroppervlak.

De woningen zijn hierdoor verschillend op en in te delen mocht hier in de toekomst aanleiding voor zijn. De balkons van de hoekwoningen zijn naar twee zijdes te oriënteren al naar gelang de situatie dat wenst. De middenwoningen kunnen ook worden gespiegeld, waarbij de verspringende balkons de levendigheid vergroten.

x-spanner 04
Projectnaam
x-spanner 01