De oorspronkelijke jaren ‘60 woning, gelegen in een bosrijk duinlandschap met veel reliëf was gericht op de zonnige zuidzijde. Omdat de contouren van deze woning bepalend zijn geweest voor het bestemmingsplan is in het nieuwe volume de T-vormige plattegrond behouden. De bewoners hadden de wens om de woning meer op de tuin (noordzijde) te richten en meer privacy te creëren ten opzichte van de openbare ruimte. Gekozen is voor een alzijdig volume in één materiaal: “Shou Sugi Ban”, gebrande lariks.
Aan de noordwest zijde van de kavel, staat een prachtige naald bossage. Schitterend om aan te wonen met een heerlijke bosgeur. Een echte kwaliteit die we wilden koesteren in het ontwerp.De overgang naar dit bos is geleidelijk, een graduele overgang van privé naar openbaar. In de woning voelt het alsof het bos onderdeel is van de tuin. Openingen zijn uit het volume gespaard waar nodig om lichtinval of uitzicht te creëren.
Energie-opwekking vindt plaats door middel van een houtpellet kachel en pv-panelen. Koude-opwekking wordt geactiveerd door een betonplaat onder de begane grond vloer. De zeer goed geïsoleerde woning is verder voorzien van een laagtemperatuur afgiftesysteem, emissie-vrije materialen, FSC-gecertificeerd hout, een hwa-buffering ten behoeve van tuinirrigatie.