CSG Sprengeloo benaderde RAU met de vraag een nieuw gebouw te ontwerpen voor het onderdeel Techniek. Het jaren-50 gebouw voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Kijkend naar de locatie en de wensen was al snel de keuze gemaakt voor hoogbouw. Hierdoor werd gelijk meer ruimte gecreëerd voor het schoolplein. Het is een transparante ronde toren geworden van vier verdiepingen met praktijklokalen. Voor de leerlingen werd speciaal een goederenlift aangelegd. Deze lift bevindt zich in een strak, kubusvormig magazijn dat het gebouw in het stedenbouwkundig weefsel van de wijk verankert. De gladde cilindervorm kreeg her en der een uitbouw: alsof je een ‘laatje’ opentrekt. Hierin zijn de theorieruimten gehuisvest. Om de ronde vorm van het gebouw te behouden, kreeg hetgebouw een heel bijzondere zonwering. De lamellen bevinden zich tussen de twee glaslagen in en zijn van binnenuit te bedienen. Een prachtige plek om te leren en van het uitzicht over Apeldoorn te genieten.
Voor de herkenbaarheid heeft elk soort ruimte een accentkleur en ook elk leerplein een eigen kleur gekregen. Deze verkeersgangen zijn daarnaast voorzien van lambrisering, met daarop drie verschillende achtergronden die in samenwerking met grafisch ontwerper Buro Braak zijn vormgegeven.
Ook aan de buitenkant zijn contrasterende kleuren en materialen te vinden. Delen van de façades van het uit donkere baksteen opgetrokken schoolgebouw zijn bekleed met cortenstaal. Al een paar weken na oplevering heeft deze weervaste staal zijn kenmerkende oranjebruine roestkleur aangenomen. Energie-efficiëntie wordt onder andere bereikt door betonkernactivering in combinatie met warmte-koude opslag. De ramen zijn voorzien van zonwerend glas, met daarin geintegreerde zonwerende lamellen. In de aula is er een aanvullende elektrisch gestuurde zonwering, deze laat indirect licht naar binnen maar houdt de warmte buiten.